Op de fiets............ - Reisverslag uit Yosemite West, Verenigde Staten van Jannie&Jan - WaarBenJij.nu Op de fiets............ - Reisverslag uit Yosemite West, Verenigde Staten van Jannie&Jan - WaarBenJij.nu

Op de fiets............

Blijf op de hoogte en volg Jannie&Jan

08 September 2012 | Verenigde Staten, Yosemite West

De zon scheen vanmorgen al weer lekker, een strak blauwe lucht en het is windstil. Wat gaan we doen vandaag? en wat niemand zal verwachten, en zeker Jan niet, we gaan fietsen! Dus op naar Curry Village om fietsen te huren, nou ja, fietsen, het waren net groot uitgevallen kinderfietsjes met sturen als geweien., maar het fietste prima. De fietspaden zijn hier heel mooi aangelegd en je kunt er prima fietsen, eerst naar Yosemite Village alwaar we wat water en proviand voor onderweg hebben ingeslagen, want je weet maar nooit waar je terechtkomt. Daarna zijn we naar de lower falls gefietst, dwars door het wandelend publiek, want we hadden het bordje verboden te fietsen niet opgemerkt. vervolgens door naar Mirror Lake, wat nog een aardig eind fietsen bleek te zijn, maar wel een mooie rit. Hier echter precies hetzelfde als bij de falls, alles stond droog, dus het Lake bleek een grote zandbak te zijn. Het was ondertussen al weer erg warm geworden en we besloten om de fietsen maar weer terug te brengen, wat Jan beslist niet erg vond. Met de shuttle terug naar de camping en nog een aardige tippel weer naar de camper. Hier heerlijk met de voetjes op een rotsblok uit liggen puffen en genieten van een koud drankje. Jannie heeft weer een lekker potje gekookt en na nog heerlijk buiten koffie en wat drinken vanavond niet te laat op bed. Morgen een pittige maar mooie route over de Tiogapas naar Reno gepland, dus vroeg op pad.
Groetjes, J&J

• 09 September 2012 - 09:20

Renate:

Ha, pa op een fiets, en dan ook nog eens de verkeerde route nemen. Wat een giller!
    Prachtige foto's trouwens, dat is nog een een mooie ruige natuur. Even een verkoelende duik in de mirror lake zat er dus niet in.
    Geniet nog lekker samen!
    DIkke kus, Renaat, AR en de meiden

• 09 September 2012 - 12:20

Gerrtjan Groothuis:

Prachtig mooie foto's, jammer niet van Jan op z'n Amerikaanse Beach Cruiser, Volgens mij had hij altijd al graag een rood fietsje willen hebben....

• 09 September 2012 - 12:26

Jos, Erna & Frank:

Gelukkig dat het op de foto is vastgelegd, anders had ik het nooit geloofd: Jan op een fiets! Leuke foto's, veel fun in Reno.

• 10 September 2012 - 09:33

Tineke:

Wie is John Muir?
    Ik heb wel fietsen gezien, maar Jan er niet op zien fietsen! Gelukkig heb ik wel vertrouwen in Jannie, dus zal het wel waar zijn.
    Prachtige foto's. Jammer van het (niet) meer. Eind van een droge zomer?
    Op naar de woestijnen, maar pas op voor slangen.
    Een geweldige reis.
    Groetjes, 10